Messy Church i Nørre Løgum kirkes menighedslokaler på Nørregade 7!

Mad, hygge og spændende aktiviteter for børn og deres forældre. Det er hovedingredienserne i Nørre Løgum kirkes tilbud til børnefamilier.

”Vi har lavet et arrangement, der er målrettet de mange helt almindelige børnefamilier i området. Derfor slutter vi så tidligt, at man kan komme hjem med børnene omkring sengetid, og derfor er der aktiviteter for alle aldre”, fortæller sognepræst Bent Oluf Damm, der er blandt initiativtagerne til det nye familie-arrangement i Nørre Løgum kirke.

Arrangørerne håber, at mange børnefamilier har lyst til at møde op til en sjov aften i konfirmandstuen, hvor maden bliver serveret, opvasken taget, og hvor børnene kan lege med hinanden og hele familien hygge sig med fælles aktiviteter.

”Som kirke skal vi være noget for hele sognet – også de børnefamilier, som normalt måske har svært ved at passe ind i kirkens rammer. Derfor starter vi dette tiltag, som måske er lidt mere rodet og larmende end kirken normalt er, og hvor alle kan komme fuldstændig, som de er. Vi håber, at mange familier, med børn i alle aldre, vil opleve det som en hjælp og et pusterum i en travl hverdag”, fortæller præsten.

Der er planlagt Messy Church ca. en gang om måneden. Programmet vil hver gang være: Drop-in kl. 16.30, aktivitet kl. 17.00, bibelhistorie kl. 17.45 og spisning kl. 18.00.

Spørgsmål og forhåndstilmelding kan rettes til sognepræst Bent Oluf Damm på tlf.: 74 74 33 43 eller kirkemedarbejder Birte Møller på tlf.: 29902409.

Nr. Løgum kirkes konfirmandstue, Nørregade 7, 6240 Løgumkloster.

Datoer for Messy Church efterår 2019

6. dec.

Det var lige før Alle Helgens søndag, og vi hørte om hvor dejligt der er i himlen. At himlen findes virkelig og at vi skal synge en masse sammen dér. Vi tændte også lys for en vi kender, som er død og vi gerne vil mindes. Der var forhindringsløb på gangen, og man fik en stjerne når det var gennemført. Der blev skåret kors ud i græskar og lavet lysestager. Desuden var der kimsleg. Og så fik vi græskarsuppe, serveret i et kæmpe græskar.

Vi hørte om Jesus, der kom vandrende på vandet ud til diciplene. Bagefter prøvede vi kræfter med en ro-maskine, og fandt ting, der kunne /ikke kunne flyde på vandet. Der var også mulighed for puste-bold og for at lave en ord-opgave eller farvelægge tegninger.

6. september

Vi hørte om Noas ark, og Noa, som sendte en due ud. Præsten havde en af sine duer med i kirken. Vi lavede bla. forskellige dyr af kartofler og foldede avisbåde.

7. juni

Vi hørte om den første pinse, om ilden, vinden, og om at man kalder pinsen kirkens fødselsdag.

3. maj

Bøn var temaet her lidt før Bededag. Vi kunne lave en bønnebog til hele ugen, et bønnearmbånd, skrive en tak til Gud på tavlen, lave bønneblomster, der foldede sig ud, når de kom i vand, vi tændte et lys for en vi ville bede for og koret sang "Bed så skal du få". Og så fik vi chili con carne med bønner i, og, ja, der var også dejlige grønne bønner i salaten.

5. april

Vi hørte om da Jesus red ind i Jerusalem Palmesøndag. Bagefter lavede vi påskepynt med perler, karton, kobbertråd og træ. Og så var nogen ude og spille Kongespil, nu da vi havde hørt om Kongen der kom

1. marts

Vi hørte om at bygge hus på sandgrund og på sten.

Og så byggede vi huse i træ, lego, sand, kort og papkasser - og kunne også spille klodsmajor.

1. februar

Vi hørte om Gud der skabte det hele på 6 dage og hvilede på den syvende.

Og så lavede vi fugle og fisk, alle mulige dyr i modellervoks, ballonansigter, silkepapirsblomster, såede karse, spillede spil og legede.

Og som sædvanlig sang koret smukt for os

Vi hørte om Johannes døberen, der ventede på Jesus.

Og om at "vi venter", som koret sang for os.

Og så blev der lavet stjerner i massevis, til- og frakort og spillet spil

Vi havde besøg af Anne-Dorthe, som fortalte lignelsen om de to sønner. Koret gav den gas på den rigtig gode måde og vi lavede mange hænder...