Tid til grandækning - november 17

Forår på vej

Der plantes nyt til påske

 

Kirkegården på internettet

Vores kirkegård eller rettere dens gravsten er også lagt på internettet. Mange har interesse i at studere nuværende og gamle gravsten lidt nærmere. Hvem kender ikke lige spørgsmålet, man stiller hjemme ved middagsbordet: Hvornår var det lige bedstefar levede eller naboens forældre, der døde for mange år siden? Folk, der arbejder med slægtsforskning, kan også her finde hjælp til at komme lidt videre uden at trave hele kirkegården igennem. 

Mange frivillige har rundt omkring lagt kræfter i at fotografere og systematisere gravsten, så man kan søge dem på nettet. Kirken har, i en begrænset periode, haft Esben Lauritzen, Løgumgårde ansat. Han tilbød at gøre dette store arbejde for Nr. Løgum Kirkegård – til glæde for os i sognet og mange andre. Nu er resultatet her.

Der er imidlertid en klausul om navnebeskyttelse, der gør, at navnene for afdøde de sidste 10 år ikke figurerer i registret. Nogle kan man finde indirekte alligevel. Hvis fx Marie Hansen døde for 5 år siden, men hendes mand Peter for 13 år siden, står hun naturligvis på gravstenen, men kun Peter findes i registret. Prøv selv at kikke efter på: Åbner eksternt link i et nyt vindueGravsten på Nr. Løgum kirkegård

Der kan man så prøve sig lidt frem.